Tips om een verstopt riool te voorkomen

Een verstopt riool kan erg veel overlast geven. Deze ellende en de kosten die er mee gemoeid gaan kunt u besparen door uw riool preventief te onderhouden. Een bezoekje van uw rioleur kost al gauw €100,- Ook hier is het beter om te voorkomen dan te genezen. Maar hoe kun je dat het beste doen? Hieronder leest u een aantal tips die de kans op een verstopping verkleinen.

Verstopt riool voorkomen

Preventief onderhoud kan een verstopt riool voorkomen. Zeg eens eerlijk, pleegt u wel eens onderhoud aan uw riolering? Helaas komen wij bij veel mensen over de vloer waar dit niet het geval is. Elke dag voert uw riolering liters water af. Vaak ook nog met etensresten en vet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit verstopt raakt. De meest voorkomende oorzaken van een verstopping zijn:

  • Vochtige toiletdoekjes, maandverband en tampons
  • Vetten zoals vleesjus, frituurvet maar ook het van vet dat gebruikt is voor oliebollen.

Om een verstopping in het riool te voorkomen is het belangrijk om geen zaken door het riool te spoelen die daar niet voor bestemd zijn. Doe etensresten is een bakje of meteen in de groene container. Spoel dit niet door wasbak! En ook zeker vetresten moeten niet door de wasbak. Sommige mensen spoelen het door het toilet, dit is net zo slecht. Het beste is om dit op te vangen in bijvoorbeeld de verpakking waar het uit kwam. Dit kunt u inleveren op de daarvoor bestemde inzamelpunten. Het is wel extra moeite maar onnodige kosten voor een verstopping kunt u zo voorkomen.

Tips voor rioolonderhoud

  • Elke 2 tot 3 maanden kunt u de leidingen preventies spoelen met behulp van soda en kokend water. Op de pagina gootsteen ontstoppen staat beschreven hoe dit in zijn werk gaat.
  • Dakgoten dient u schoon te houden van onder andere bladeren.
  • Onder de douche is het niet verstandig je haar te borstelen.
  • Ook scheren onder de douche is af te raden.
  • De sifon van uw gootsteen en wasbak in de keuken kunt u periodiek los halen en ontdoen van vet en en haren.

Verstopt riool ontstoppen

Heeft u toch het riool verstopt zitten? Dan kunt u altijd de rioolexpert van Folstra B.V. inschakelen. In Rotterdam en omgeving helpen wij u graag. Wij hanteren geen weekend- en avondtarief. U kunt ons bellen voor een afspraak op 010 - 600 11 96. Ons contactformulier kunt u ook invullen. Neem nu vrijblijvend contact op.

oktober 31, 2019
« Terug naar pagina overzicht