Ontstoppingsmiddelen

De gootsteen, wc en andere leidingen worden dagelijks in veelvoud gebruikt. Het is daarom ook natuurlijk niet gewenst dat deze verstopt raken. Toch gebeurd het vaak genoeg dat er verstoppingen ontstaan. Dit is onontkoombaar. Er zijn een aantal ontstoppingsmiddelen om een verstopping te verhelpen maar vooral ook te voorkomen. Hierbij moet gezegd worden dat dit met uiterste voorzichtigheid gedaan moet worden. Mocht dit namelijk niet gedaan worden dan kunt u nog verder van huis zijn. Daarom wordt er ook altijd geadviseerd om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. Zo bent u er zeker van dat het probleem verholpen wordt en u zo snel mogelijk weer een goed werkend rioleringssysteem heeft. Maar om u op weg te helpen staan hieronder een aantal mogelijke oplossingen om uw riool te ontstoppen:

Chemische riool ontstoppingsmiddelen

Dit is bij velen de meest bekende oplossing voor het ontstoppen van uw riolering. Met het gebruik van deze middelen moet u erg oppassen. Dit kan namelijk uw leidingen ernstig aantasten. Als u er al voor kiest om dit te gebruiken, werkt dit enkel bij beginnende verstoppingen. Indien uw riool al helemaal verstopt zit kan de vloeibare riool ontstopper dit probleem niet meer verhelpen. Zelf adviseren wij deze ontstoppingsmiddelen niet. Dit is niet omdat we graag werk willen hebben(Hetgeen natuurlijk wel een prettige bijkomstigheid is). Maar omdat wij weten wat de gevolgen kunnen zijn. Rioollekkage met soms veel waterschade. Dit gaat altijd gepaard met de nodige rioollucht in huis en soms zelf rioolvliegjes. Wanneer een rioleringsbedrijf wordt ingeschakeld, moet wel aan de vakman vermeld worden dat er gebruik gemaakt is van chemische middelen indien van toepassing. Dit om te voorkomen dat de vakman brandblaren kan oplopen.

Soda en azijn als ontstoppingsmiddel

Een andere mogelijkheid is zo’n 2 a 3 liter kokend water te mengen met een handje vol soda en een scheutje azijn. De soda en azijn hebben een oplossende werking. Pas na 5 minuten kunt u het water weer laten doorlopen en het advies hierbij is om dit eerst te doen met heet water.

Koffiedik

Dit is bij velen niet bekend maar mocht soda en azijn niet werken dan is koffiedik wellicht een andere ontstoppingsmiddel dat kan werken om uw probleem te verhelpen. Een andere benaming hiervoor is ook wel koffieprut. Ook hierbij moet u dit mengen met kokend water en dit door de leidingen laten stromen. Probeer het daarna te spoelen met heet water. Het koffiedik lost het vet op en kan zo uw leiding ontstoppen. Ook hierbij moet gezegd worden dat dit niet altijd het probleem oplost. Wanneer de leiding volledig verstopt is dan kan het zijn dat ook dit niet werkt.

Hulp bij ontstoppen riool

Is uw riool nog steeds verstopt en kunt u het zelf niet ontstoppen? Dan helpen wij u hier graag bij. Neem contact met ons op via 010 - 600 11 96 om meteen een afspraak te maken of vul het contactformulier in zodat Folstra B.V. u zo snel mogelijk kan helpen.

 

januari 21, 2020
« Terug naar pagina overzicht