Een rioolinspectie?

Hieronder is te lezen wat een rioolinspectie eigenlijk is en wat de voordelen ervan zijn. Twijfelt u of er een inspectie van de riolering nodig is? Lees dan snel verder of neem contact op. U kunt bellen op 010 - 600 11 96 of ons contactformulier invullen.

Wat is een rioolinspectie?

Een rioolinspectie is niks anders dan het onderzoeken of inspecteren van het riool. In bijna alle gevallen is een rioolprobleem de aanleiding om een inspectie van de riolering uit te laten voeren. Vaak is dit een verstopping, maar als men niet tijdig actie onderneemt om een verstopping te ontstoppen kunnen er ook andere problemen met het riool optreden. Een van de meest vervelende gebreken vaan het riool is een rioollekkage. Er kan al geruime tijd sprake zijn van een lekkage voordat dit opgemerkt word. Het riool is nou niet het mooiste uitzicht en is mede om die reden bijna altijd volledig uit het zicht weggewerkt. Een nadeel hiervan is dat u een rioollekkage pas ziet wanneer er vochtplekken ontstaan. Dan is het kwaad helaas al geschied. Een lekkage van het riool kan ook zorgen voor een rioollucht in huis. Dit is een signaal dat u serieus moet nemen. Het wijst altijd op een probleem met het riool. Dit kunnen verschillende problemen zijn. Genoeg reden om een rioolinspectie uit te laten voeren.

Hoe werkt een rioolinspectie?

Bij een rioolinspectie gaat er een rioolcamera via een ontstoppingspunt de afvoer in. Deze maakt beelden van de binnenzijde van het riool om zo mogelijke rioolproblemen zonder hak en breekwerk op te sporen. De rioolcamera maakt dus beelden van de riolering. Problemen zoals een verstopping, rioolverzakking en een rioollekkage komen zo aan het licht. Afhankelijk van hoever wij de rioolcamera in de afvoer aanbrengen weten wij de exacte locatie van het probleem aan te wijzen. Dit scheelt ons een hoop graaf- en breekwerk. En het scheelt u in de portemonnee. Zodra u dus tekenen van rioolproblemen heeft is een inspectie aan te raden. Zo kunt u ergere problemen en overlast voorkomen. In veruit de meeste gevallen voeren wij een rioolinspectie uit als er sprake is van rioolproblemen. Echter kan dit middel ook preventief ingezet worden.

Wanneer een rioolinspectie laten uitvoeren?

Zodra u problemen aan het riool opmerkt is een rioolinspectie aan te raden. Dit om meer problemen en overlast te voorkomen. Bij de volgende signalen raden wij een inspectie van de riolering aan:

  • Borrelende afvoer
  • Verstopt riool
  • Rioollucht in huis
  • Aanwezigheid van rioolvliegjes

Als er sprake is van vochtplekken in huis zou u ook een rioolinspectie kunnen laten uitvoeren. Echter kan de oorzaak van de lekkage ook in een waterleiding zitten. Dit kunnen wij met onze apparatuur niet opsporen. Als uw waterverbruik een stuk hoger is dan normaal is de kans groot dat het een waterleiding betreft en kunt u beter een lekdetectiebedrijf inschakelen. Wanneer u vermoedens heeft dat het een afvoer betreft kan Folstra B.V. u in Rotterdam en omgeving helpen. Wij hanteren geen weekend- en avondtarief. Bel ons dus gerust op 010 - 600 11 96.

april 26, 2021
« Terug naar pagina overzicht