Gootsteen ontstoppen Rotterdam

Een gootsteen ontstoppen is waarschijnlijk de meest voorkomende werkzaamheid die mensen aan hun riolering moeten uitvoeren. U zult eerst merken dat uw gootsteen een borrelend geluid gaat maken. Hier kunnen ook luchtbelletjes bij vrijkomen. En natuurlijk zult u merken dat dat het water moeilijker wegloopt. Dan heeft u te maken met een beginnende verstopping. Loopt het water helemaal niet meer weg? Dan heeft u een volledige keukenafvoer verstopping.

Als uw gootsteen verstopt is komt dat vaak door etensresten, olie en vet die door de gootsteen worden gespoeld. Uw afvoer is hier niet op berekend wat de kans op een verstopping vergroot. Het kan ook zijn dat uw afvoer een (te) scherpe bocht maakt waardoor deze vet en etensresten zich makkelijker aan uw leiding kunnen hechten. Bij een terugkerende verstopping doet u er verstandig aan om een camera inspectie uit te laten voeren. Op deze manier kan Folstra B.V. de oorzaak van het probleem opsporen een een goede en permanente oplossing voor u aandragen.

Gootsteen verstopt Rotterdam zelf ontstoppen

Als u tijdig de signalen van een beginnende verstopping weet te herkennen kunt u zelf nog proberen om uw gootsteen te ontstoppen. De signalen zoals hierboven genoemd dient u dan op te pikken.
Hoe eerder u de signalen van een verstopping weet te herkennen hoe groter de kans dat u zelf de verstopping kunt verhelpen. Hulpmiddelen voor het gootsteen ontstoppen zijn:

 • Heet water, soda en azijn
 • Een plopper
 • Ontstoppingsveer
 • Sifon/zwanenhals demonteren

Hieronder lichten wij 2 manieren uit die u zelf kunt proberen om uw (beginnende) verstopping op te lossen. Lukt het niet om de verstopping te verhelpen? Bel dan de rioolexpert van Folstra B.V. voor een rioolreiniging.

Verstopping gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen Rotterdam water en soda

Heeft u te maken met een beginnende gootsteen verstopping? Dan kunt u proberen dit te ontstoppen door gebruik te maken van heet water, soda en azijn. U kunt zowel baking soda als schoonmaaksoda gebruiken. De laatste genoemde is door zijn samenstelling echter wel wat effectiever. Ga als volgt te werk:

 1. Los een kopje soda op in ongeveer een halve liter water. Dit kan zowel koud als warm water zijn en giet dit in de gootsteen afvoer.
 2. Voeg vervolgens een kopje azijn toe. Schrik niet, dit gaat bruisen. Zorg ervoor dat u uw ogen goed beschermd. De soda en azijn kunt u niet vooraf mengen!
 3. Laat het mengsel 10 tot 15 minuten inwerken.
 4. Giet ten minste één volle waterkoker door de afvoer.
 5. Controleer het resultaat door de kraan open te zetten.

Ontstoppen gootsteen Rotterdam plopper

U kunt ook proberen met een zogenaamde plopper de gootsteen verstopping los te krijgen. Dit kunt u op de onderstaande manier proberen:

 1. Laat uw gootsteen half vol lopen met heet water.
 2. Druk de ontluchtingsplek dicht met bijvoorbeeld een natte vaatdoek.
 3. Breng te plopper aan boven uw gootsteen afvoer.
 4. Beweeg de plopper met korte krachtige bewegingen op en neer.
 5. Test het resultaat door bijvoorbeeld een half volle gootsteen weg te laten lopen.
 6. Herhaal punt 4 als het resultaat niet naar wens is.

Verstopte gootsteen Rotterdam contact

Een gootsteen ontstoppen kan lastig zijn. Lukt dit u niet? Of wilt u gewoon graag meteen professionele hulp? Bel dan de rioolexpert van Folstra B.V.. In Rotterdam en omgeving zijn wij de vakman om uw gootsteen verstopping snel te verhelpen. U kunt ons voor spoedklussen telefonisch bereiken op 010 - 600 11 96. Geen spoed maar wel graag contact met één van onze vakmannen? Vul dan ons online contactformulier in.