Riool ontstoppen Rotterdam

Het riool ontstoppen, vroeg of laat krijgt iedereen daarmee te maken. Dagelijks gebruiken we het riool meerdere keren. Dit is vaak zo vanzelfsprekend dat we het niet door hebben. Maar elke keer dat u uw handen wast, het toilet gebruikt, de wasmachine start of de vaatwasser aanzet word het riool gebruikt. Het aantal mensen in een huishouden is een belangrijke graadmeter qua rioolgebruik. En dus ook qua slijtage en mogelijke rioolproblemen. De kans op een verstopping is nou eenmaal groter als een toilet vaker word gebruikt.

Pas als er rioolproblemen optreden zoals een rioollekkage of een rioolverstopping word er naar het riool omgekeken. Erg jammer want veel problemen zijn te voorkomen door uw riolering goed te onderhouden. Bij rioolproblemen word duidelijk hoe onmisbaar een goed werkende afvoer is. Door een zelf uw riool onderhoud te geven voorkomt u vervelende problemen. Hoe u dat kunt doen staat hieronder verder omschreven.

Zelf riool ontstoppen

Bij een beginnende verstopping is het vaak mogelijk om zelf het riool te ontstoppen. Er zijn een aantal huis-tuin en keukenmiddeltjes die u daarbij kunnen helpen. In elke badkamer of keukenkastje zal wel de plopper staat. Dit is de meeste gebruikte manier om de afvoer te ontstoppen. Een wasbak of gootsteen ontstoppen met een plopper gaat als volgt:

 1. Leg de plopper in warm of heet water zodat deze soepel word.
 2. Zorg dat je een natte vaatdoek of theedoek bij de hand hebt.
 3. Laat de gootsteen vollopen met warm water.
 4. Breng de plopper aan boven de afvoer
 5. Sluit tegelijkertijd met de vaatdoek of theedoek het luchtgat af.
 6. Maak met de plopper een langzame en krachtige pompende beweging.
 7. Herhaal dit totdat het water dat in de gootsteen goed wegloopt.

Riool ontstoppen in Rotterdam

Als het water weer wegloopt kunt u met soda en azijn de achtergebleven resten verwijderen. Doe dit als volgt;

 1. Schep ongeveer een half kopje soda in de afvoer.
 2. Voeg daarna een vergelijkbare hoeveelheid azijn toe.
 3. Laat dit mengsel in ieder geval 10 minuten inwerken.
 4. Spoel vervolgens met een volle waterkoker de afvoer door.

Als het nou blijkt dat deze manier van riool ontstoppen niet blijkt te helpen kunt u de hulp inschakelen van de Folstra B.V.. Wij raden sterk af om zelf met chemische ontstoppers aan het werk te gaan. Niet alleen is het schadelijk voor het milieu, wat dus eenvoudig te voorkomen is. Chemische ontstoppingsmiddelen tasten ook uw riolering aan. Rubbers die zorgen voor waterdichte afsluiting drogen uit met een rioollekkage tot gevolg. Als er water kan ontsnappen kan er ook rioollucht vrijkomen. Hierdoor is het een echte afrader!

Ontstoppen riool door rioolreiniging

Met bijna 20 jaar ervaring verhelpen wij elke verstopping. In Rotterdam en omgeving staan wij altijd voor u klaar. Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer 010 - 600 11 96 of door ons contactformulier in te vullen. Wij hanteren geen weekend- en avondtarief. Blijf dus niet met uw rioolprobleem zitten maar schakel onze hulp in. U kunt ons ook inschakelen om juist de verstopping voor te zijn. Met een rioolreiniging die ook preventief ingezet kan worden zorgen onze rioolexperts er voor dat uw riolering schoon is en weer functioneert als nieuw.

Waardoor raakt een riool verstopt?

Bij verkeerd gebruikt kan een riolering snel verstopt raken. Grote hoeveelheden vochtige doekjes, toiletpapier of incontinentiemateriaal zijn de belangerijkste oorzaken van een verstopt toilet.

Voor een gootsteen zijn het vaak etens- en vetresten die zorgen voor de verstopping. Bij het voorspoelen gaat er altijd wel wat door het afvoerputje. Een combinatie van vet en organisch materiaal zorgt op den duur voor een blokkade van de afvoer. Dan zal riool ontstoppen nodig zijn.

In de badkamer is het weer een ander verhaal. Veelvuldig zeepgebruik en (lange) haren zijn hier vaak debet aan verstoppingen. Het is voor een persoon normaal om gemiddeld per dag ongeveer 100 haren te verliezen. Dus ook tijdens het douchen zal dit gebeuren. Sterker nog door met de handen door het haar te gaan zal dit juist gebeuren. Het is geen prettig werkje, maar na het douchen even het doucheputje schoonmaken helpt echt.