Rioollucht Rotterdam

Niemand zit te wachten op een rioollucht in huis. Zeker niet als u gasten op bezoek krijgt. Rioolstank is vaak een penetrante lucht welke kan zorgen voor hoofdpijn. Bovendien is het natuurlijk alles behalve hygiënisch. Op korte termijn helpt het om even wat ramen tegen elkaar open te zetten. Maar dit is geen structurele oplossing. Voor het opsporen van rioollucht is het eigenlijk altijd nodig om een vakman in te schakelen. In Rotterdam en omgeving kunt u rekenen op de Folstra B.V.!

Oorzaken van rioollucht in huis

Voor rioollucht in huis is niet altijd meteen een duidelijk oorzaak aan te wijzen. Een verstopping Rotterdam kan de oorzaak zijn. Maar ook andere zaken zoals een rioollekkage zien wij voorbij komen.

 

 • Rioollekkage

 

 

  • Wanneer u een lek in een afvoer heeft kan er vies afvoerwater ontsnappen. Dit water kan zorgen voor rioolstank. Maar ook de lucht in de leiding zal niet naar rozenblaadjes ruiken. Het is erg lastig om zelf een lekkage te constateren. Veel afvoeren zijn weggewerkt in bijvoorbeeld een kruipruimte. Vochtplekken zijn hierdoor niet waar te nemen. Als u een serieuze rioollekkage heeft kunt u ook last hebben/krijgen van

rioolvliegjes

  • .

 

 • Verstopte afvoer

 

 

  • Als uw afvoer verstopt zit kan uw afvoer niet ontluchten. De vieze afvoerlucht blijft nu in het water hangen. Hierdoor kan deze via de sifon in huis terecht komen. Een vakman is vaak nodig om de verstopping te verhelpen.

 

 • Rioolverzakking

 

 

  • Dit komt vooral voor tijdens langdurige droogte. De grond kan dan verzakken waardoor het riool niet goed wordt ondersteund. Dit heeft vaak een rioolbreuk tot gevolg. Dit kan gepaard gaan met een verstopping en rioolvliegjes.

 

 • Verstopte riolering

 

 

  Het kan ook zijn dat het probleem niet bij uw woning ligt. Maar dat het gemeentelijk riool een mankement heeft. Als dit het geval is zullen ook uw buren last hebben van dezelfde klachten.

Rioolstank in huis opsporen

De eerste stap naar een oplossing, is het opsporen van de oorzaak. Alleen dan kan er voor een structurele oplossing gezorgd worden. Vaak is de stank in een bepaalde ruimte sterker. Als er een afvoer is die slechter doorloopt dan normaal ligt daar vaak de oorzaak. Dit is meestal een verstopping. Om zeker te zijn van de oorzaak beschikt de Folstra B.V. over moderne apparatuur om een rioolinspectie uit te voeren. Met behulp van een camera inspectie kunnen we zowel de staat van uw riool bekijken als problemen detecteren.

Omdat u ook al last van een rioollucht kunt hebben bij de kleinste lekkages beschikken wij ook over een rookmachine. Kleine lekkages zijn met een camera niet te zien. Door uw riool vol te zetten met (milieuvriendelijk) rook en te kijken waar er rook ontsnapt, sporen wij voor u zelfs de kleinste rioollekkages op. Rioollucht badkamer komen wij het vaakst tegen. Niet verwonderlijk natuurlijk met al die afvoeren. Maar ook rioollucht WC of rioollucht wasmachine afvoer zien wij geregeld voorbij komen. Soms is het riool ontstoppen de oplossing, een andere keer is er een rioolrenovatie nodig.

Is rioollucht schadelijk voor de gezondheid?

Ja, rioollucht kan zeker schadelijk zijn voor uw gezondheid. Methaan en waterstofsulfide zijn schadelijke gassen die ontstaan bij het rottingsproces van eiwitten. Hierbij kunt u denken aan etensresten maar ook ongedierte. De geur komt overeen met die van rotter eieren. Hoge concentraties van waterstofsulfide kunnen leiden tot geïrriteerde ogen, bedwelming en versnelde ademhaling. Dit is echter enkel het geval bij hoge concentraties. Het is sterk aan te raden om rioolstank in huis snel te laten verhelpen. Schakel hiervoor altijd een professional in.

Rioolstank verhelpen Rotterdam

De professionals van de Folstra B.V. kunnen u helpen als u last heeft van rioollucht. Met ruim 17 jaar aan ervaring en een 24-uursservice waar u op kunt rekenen zijn wij in Rotterdam en omgeving uw rioolexpert. Wanneer u ook problemen met het riool heeft, is hulp slechts één belletje verwijderd. U kunt ons bereiken op 010 - 600 11 96 en meteen een afspraak maken. Ook zijn wij te bereiken via ons contactformulier. Schroom niet en neem contact op.